Anmälan till nästa ledarutbildning är nu öppen

Den 1-2 februari kommer ÅIBF i samarbete med Upplands innebandyförbund att arrangera en andra ledar och tränarutbildning. Den första arrangerades i höstas och är fristående från denna. Vi rekommenderar verkligen alla som är aktiva som ledare eller tränare på Åland, oavsett om du är aktiv på junior eller seniornivå, att gå denna kurs. Även om du inte är aktiv just nu, men i framtiden skulle kunna tänka dig att vara ledare, så är kursen väldigt bra för dig att gå. Vi rekommenderar även er som arbetar i styrelser och dylikt att gå kursen för att få en bättre inblick i varför det till exemepl är så viktigt med utbildade ledare och vad de får med sig från kurserna.  Vi och kurseldarna vill få deltagaren att reflektera över sin roll som ledare och har som mål att ge deltagarna fördjupade kunskaper i innebandyn. Vi  vill även skapa ett forum för ledare att gemensamt inspireras och bygga nya nätverk. Utbildningen kommer att ge dig en bredare inblick i tränar/ledarrollen och även många olika verktyg och övningar att arbeta med i era grupper! Utbildningen är helt GRATIS!

Under fredagskvällen den 1 februari håller vi till på Idrottens Hus mellan 18:00-21:30 och och under lördagen den 2februari mellan 9:00-17:00 så kommer vi befinna oss i på Vikingahallen i Jomala. Fredagen kommer bestå av en grundutbildning och lördagen består av fem olika pass som behandlar ämnena spelsystem, ledarskap, målvakten, atleten och träningsplanering. Utbildningen är både teoretisk och praktisk. Gikck man kursen i höstas så är fredagens innehåll det samma medan lördagens utbildningen har ett annat innehåll än det förra tillfället. Så var man med i höstas och vill ha mer så går det bra att delta enbart fredagen.

Parallelt med ledarkursen kommer det även att hållas ett spelarutvecklingstillfälle på lördagen för alla högstadieungdomar.

Utbildare och instruktörer under kursen kommer att att vara Jonas Wärm från Upplands idrottsförbund/Sisu idrottsutbildarna samt Johan Good från Upplands innebandyförbund. Jonas är en erfaren kursledare som rest land och rike runt för att sprida innebandyns budord, har en gedigen bakgrund inom föreningsvärlden med bland annat 2 SM-guld i bagaget. Johan arbetar på Upplands innebandyförbund med ansvar över utbildning och utvecklingsfrågor och desstuom så gör sitt fjärde år som instruktör på Celsiusskolans innebandyprofil.

MISSA INTE DETTA! 100% GRATIS!

OBS! Ni som redan tidigare gjort en intresseanmälan behöver komfirmera ert intresse och deltagande genom att göra en anmälan.

Anmälan är öppen till och med den torsdagen den 17:e januari

Anmälan görs här