Anmälan öppen till Åländska cupen 2021!

Torsdagen den 6:e januari, det vill säga trettondagen som är en röd dag och helgdag, är det återigen dags för Åländska cupen! Efter att ha ställts in sensate säsongen på  agrund av covid så hoppas vi nu att cupen återigen ska kunna spelas. Vanligtvis brukar den ju avgöras lördagen mellan jul och nyår, men detta år så infaller denna lördag på juldagen den 25/12, vilket gör att vi väljer att lägga cupen på trettondagen istället. Upplägget kommer att vara det samma som de senaste säsongerna och kommer därmed vara öppen för alla: ordinarie lag från seriespelet, gamla lag eller rena kompisgäng! Alla lag, både damer och herrar, som intresserade, är välkomna in med anmälningar och det krävs inga spelarlicenser för att delta i cupen. Spelare är heller inte bundna av sina licenser i det åländska seriespelet utan kan om de så önskar spela med ett annat lag denna i denna cup! Detta öppnar upp för gamla lag att återuppstå för en dag, bjuder också in spelare som annars inte deltar i det vanliga seriespelet att delta. Förhoppningsvis får vi även se en och annan bortaålänning i hallarna eller kanske rent av ett hemvändarlag. Givetvis är alla de lag som deltar i seriespelet välkomna att delta!

Ambitionen är att spela cupen med gruppspel där vi kan garantera alla lag minst tre matcher, följt av ett slutspel som spelas med kvartsfinaler vid 10 lag eller mer på herrsidan och semifinaler på damsidan. Matchtiden blir 2x15 minuter så inga 20-mannatrupper behövs utan vi rekommenderar istället cirka 10-13 utespelare plus målvakt i varje lag. Exakta spelformer kommer efter att vi vet hur många lag som anmält sig till cupen.

På damsidan kräver vi minst 4 lag. Vid mer än 4 lag så får vi anpassa cupformatet efter antalet lag.

På herrsidan behöver vi minst 8 lag och maximalt kan vi ha 16 lag. Om vi inte får ihop 16 lag så det kan bli 4 hela fyralagsgrupper så är det de 12 första lagen att anmäla sig som får delta. Lag 13-14 får då stå på en väntelista. Vid händelse av 15 anmälda lag får vi överväga annat spelsätt än 4-lagsgrupper och reserveras oss då även för ändringar i deltagaravgiften för cupen (vi kontaktar er isf). I händelse av 9-10 lag kan de också bli frågan om att att spela cupen med annan gruppstorlek, detta bör dock inte påverka anmälningsavgiften. Hur som helst så det kan löna sig att vara snabb med sin anmälan om man inte vill riskera att missa turneringen! Sista anmälningsdag är TISDAGEN den 21:a december!

Vi hoppas att återigen få se många nya, nygamla och givetvis även många av de vanliga serielagen och spelarna i Baltichallen!

Anmälningsavgift damer: 150 €
Anmälningsavgift herrar: 180 €
(domarkostnader och hallhyror inkluderade).

Anmälan görs HÄR.
Anmälan är bindande. Sista anmälningsdag är tisdagen den 21:a december kl 17:00.