Anmälan till seriespel säsongen 18-19

Nu är det hög tid att anmäla sig till seriespel för säsongen 18/19!

Serieanmälan kommer att vara öppen i tre veckor (fram till den 17:e september) för alla serier utom damserien. För damserien (5 mot 5) kommer anmälningstiden gå ut den 10:e september. Om vi inte fått ihop till minst fyra anmälda damlag tills dess, kommer ingen vanlig damserie att arrangeras denna säsong, utan vi öppnar istället upp anmälan för en 3 mot 3 serie (med målvakt) för damer. Damerna kan vid en ordinarie serie (5 mot 5) räkna med 8-10 seriematcher i grundspelet i perioden oktober-mars beroende på antal lag.

Herrserien kommer preliminärt att starta den onsdagen 3:e oktober men det kan också bli senare beroende på antalet anmälda lag.

Denna säsong försöker vi även uppmuntra fler flickor att delta och erbjuder därför fler flickklasser. Eftersom vi tyvärr har lite färre flickor som spelar så är de klasserna bredare i ålderspridning:ÅK 1-3, ÅK 4-6 samt ÅK 7-9. På pojksidan är motsvarande ÅK 1-2, ÅK 3-4, ÅK 5-6 samt ÅK 7-9. Precis som tidigare är flickor välkomna att delta i pojkserierna om föreningen inte kan erbjuda lag i flickklassen eller om vi inte får ihop tillräckligt många lag för en serie så kan ett flicklag även delta i pojkserierna. Har ni ett litet gäng flickor som vill spela men kanske inte tillräckligt för att få ihop ett eget lag så ombeds ni kontakta ÅIBF:s verksamhetsledare. Förhoppningsvis kan vi i såna fall lösa kombinationslag med andra föreningar eller andra skolor.

Det första av sex speltillfället för junior- och kvartesserien kommer att vara lördagen den 27:e oktober. Utöver de sex ordinarie spelomgångarna så avslutas säsongen som vanligt med den stora finaldagen den 23 mars. Notera även att vi till denna säsong gjort om strukturen för de allra yngstas licenser och att vi nu istället inför C- och D-licenser vilket innebär att licenskostnaden blir billigare för alla barn upp till högstadieåldern. Läs även tilläggsinformation om hur kvarters och juniorserierna kommer att spelas här.

En annan nyhet för i år är att vi kommer att erbjuda en veteransserie i mixedvariant. Veteransserien riktar sig till motionsspelare som har passerat 40 år och tanken är att man ska kunna räkna med ett matchtillfälle i månaden ungefär. Exakta former och kostnader för serien kommer att bestämmas då vi vet hur många lag som är intresserade och anmäler sig. De lag som anmäler sig kommer till stor del få vara med och bestämma hur serien ska spelas. Vi kommer även vara frikostiga med dispenser, i synnerhet för damer (om det inte blir någon damserie så kan detta vara ett alternativ). För spelare i rätt ålder så går det även att dubblera i herr- och damserierna med vissa begränsningar för varje lag (max 2 spelare per lag i veteranserien).

Alla kostnader för att anmäla ett lag, licenskostnader, medlemsavgifter, hallhyror samt domararvoden hittar ni på sista sidan i tävlingsbesämmelserna.

ALLA LAG SOM ANMÄLER SIG TILL SERIESPEL SKALL HA MINST EN REPRESENTANT PÅ PLATS PÅ HÖSTMÖTET TISDAGEN DEN 18:E SEPTEMBER I BALTICHALLEN FÖR ATT UNDVIKA STRAFFAVGIFT!

Passar även på att påminna om att övergångar kan göras kostnadsfritt fram till och med den 15:e september. Därefter kostar övergångar 34 €.

Gå vidare till serieanmälan