Anpassning av juniorserien under november

I samråd med föreningarna så har ÅIBF anpassat spelomgången som ursprungligen var planerad till söndagen den 15 november. Omgången har nu flyttats till lördagen den 14:e. Orsaken till detta är att bokningen har förlängts och det inte fanns ledig tid i Baltichallen den 15:e. Nu kommer matcher spelas mellan 9:00 och 15:00 på lördagen i Baltichallen istället för ett som tidigare, mer komprimerat schema.

Överlag så har vi försökt komprimera alla lags tid i hallen så att färre personer är i hallen åt gången och att man efter att ha spelat sina matcher lämnar hallen för att vi ska kunna hålla det under 50 personer i hallen samtidigt. I 3-4:an så spelas matcherna direkt efter varandra och vi har delat in lagen i två grupper så att bara hälften av lagen är i hallen samtidigt. 5-7:an så inleder och avslutar dagen, man kan se det som två olika ”block”. Två matcher spelas först med matchstarter 9:00 och 9:40 och sen avslutas dagen med tre matcher 13:00, 13:40 samt 14:20. För att underlätta med skjutsandet så har lagen med längst resväg fått matcher som ligger intill varandra i samma ”block” så att föräldrar inte ska behöva skjutsa alltför långväga vid två tillfällen under dagen. Lagen som spelar i första blocket 9:00-10:20 så får ej uppehålla sig i hallen fram till att andra ”blocket” spelas. Lagen kan också bli ombedda att vänta ute i omklädningsrummen förrän de får komma in i hallen då vi byter grupper i hallen.

Sist och slutligen så kommer det INTE vara tillåtet med obegränsat antal föräldrarna att vara i hallen under matcherna. Föreningarna och ÅIBF har kommit överens om att varje lag har möjlighet att ha med sig tre ledare (inklusive föräldrar) under matchdagen. Alla dessa ska vara uppskrivna i protokollet så att smittspårning ska kunna genomföras utifall att detta skulle bli nödvändigt. Vill man som förälder vara med i hallen så tar man kontakt med tränaren i det lag som ens barn spelar i och meddelar sitt intresse för att vara med och hjälpa till.

Spelschemat hittar ni här:

ÅK 3-4

ÅK 5-7

Notera att det även för juniorerna gäller att vara nogranna med handhygienen, andvända handsprit, ha egen vattenflaska, byta om och duscha hemma då det är möjligt samt allra viktigast: känner man sig krasslig stannar man hemma!

Hoppas att alla har förståelse för dessa anpassningar och att de är gjorda för barnens skull och för att verksamheten ska kunna fortgå under rådande omständigheter.