Anpassning av seriespelet under oktober

På grund utav rådande omständigheter med samhällsmitta på Åland och de rådande restriktioner för offentliga evenemang som nu finns så kommer ÅIBF att under oktober göra anpassningar i seriespelet.

Gällande seriespel för juniorer
Först och främst så kommer den junioromgång som var planerad till den 24/10 att flyttas framåt på obestämd tid. Förhoppningsvis kan den genomföras vid något senare tillfälle under säsongen. Om och när det blir beslutas vid senare tillfälle.

Gällande seriespelet för seniorer
För att hålla oss under 50 personer i hallen samtidigt så gäller följande under de två kommande omgångarna i oktober:

All publik är strikt förbjuden! Enbart spelare, ledare och funktionärer kommer att släppas in i hallen och dörren kommer att vara låst och enbart behöriga personer kommer att släppas in. Om någon obehörig skulle ta sig in så kommer dessa att bli ombedda att lämna hallen.

Alla matcher som skulle spelats på plan 2 den 21/10 samt 28/10 flyttas till fredagarna istället. Det vill säga till den 23/10 samt 30/10.

Vi lägger även in 5 minuter extra mellan matcherna, vilket alltså påverkar match 2 och 3 varje kväll, vars starttider skjuts framåt lite. Detta är för att ge tid för lagen att komma av planen, ledare att se över protokollen samt nån minut extra för uppvärmning utan att blanda de olika lagen.

Det innebär alltså följande spelschema:

Onsdag 21/10
18:15 LIF 1- VÄP
19:35 Hammarlands IK – IF Fram
20:55 Pro 09- Dynamo

Fredag 23/10
18:15 VÅSC – IBK Hammarland (damer)
19:35 LIF2/ Referee Killers – MGG
20:55 BK IBK – Eckerö IK

Onsdag 28/10
18:15 MGG – Pro 09
19:35 IF Fram – Lemlands IF (damer)
20:55 Eckerö IK – LIF2/Referee Killers

Fredag 30/10
18:15 VÄP – Hammarlands IK
19:35 Dynamo – BF IBK
20:55 IF Fram – Lemlands IF 1

Vidare så är det förbjudet att komma in i hallen (man stannar i omklädningsrummen) förrän föregående match är färdigspelad och lagen som spelat matchen före, har lämnat planen och gått in i omklädningsrummen. Det innebär att man alltså inte står och kollar på matchen före i väntan på att man själv ska spela utan man väntar i omklädningsrummen tills man blir tillåten att beträda planen. De lag som spelat klart sina matcher dröjer sig inte heller kvar i hallen utan lämnar hallen snarast möjligt efter färdigspelad match i förmån för lagen som ska spela följande match. Efter att man lämnat hallen för omklädningsrummet så kommer man heller inte in igen för att titta på följande match. Om detta sker så kommer dessa personer bli ombedda att lämna hallen omgående. Om möjligt så sker ombyte och dusch hemma och undviks i Baltichallen. Till matchen som startar 18:15 samt matchen som startar 20.55 så använder hemmalaget omklädningsrum 1 och bortalaget omklädningsrum 3. Till matchen som spelas 19:35 använder hemmalaget omklädningsrum 4 och bortalaget omklädningsrum 6. Inga undantag! Vänligen respektera detta!

Vidare gäller även fortfarande följande förhållningsregler fortfarande:
- Viktiggast av allt! Aktiva, ledare och funktionärer ska stanna hemma om de känner minsta symtom eller på annat sätt inte känner sig helt friska.
- Sprita händerna när du kommer till hallen. Varje lag bör dessutom ombesörja att de ha handsprit tillgänglig till sitt lag. ÅIBF ombesörjer att det finns handsprit till funktionärer och domare vid sekretariaten.
- Ombyte före och efter sker om möjligt hemma. Det samma gäller dusch efter matcherna.
- Före match så hälsar lagkaptener och domare enbart med "armbågstouch" alternativt "fist bump"
- Efter match så sker ingen traditionell handslagsprocedur där lagen tackar varandra genom att ta i hand
- Var noga med att ha egen vattenflaska och drick inte ur någon annans flaska!

OBSERVERA att det är oerhört viktigt att både ledare och spelare är korrekt ifyllda på protokollet så att en eventuell smittspåring ska kunna underlättas.

Hoppas ni har förståelse och respekterar för dessa ändringar och att vi på detta sätt ska kunna fortsätta seriespelet som planerat även under rådande förhållanden.

Slutligen vill vi rikta att tack till Mariehamns stad som är förstående och mycket samarbetsvilliga i denna situation vilket gör det möjligt att fortsätta seriespelet "som vanligt".