Årets alla vinnare

Den 24:e mars avgjordes de åländska serierna i den årligen återkommande Finaldagen.

Det har nu, lite sent omsider, blivit dags att sammafatta alla pristagare från dagen:

K5-6
guld: Sund
silver VÅSC

Juniorserien
guld VÅSC
silver IF Fram

Herrar
guld IF Fram
silver Pro-09
brons Lemlands IF 1

Årets poängkung herrar: Markus Öhrling, Pro-09 (15 matcher, 25 mål, 12 assist, 37 poäng)
Årets poängkung juniorserien: Isak Öhman, IF Fram (12 matcher, 25 mål, 4 assist, 29 poäng)

Årets Herrspelare: Simon Holmberg, Eckerö IK/IF Fram
Motivering: Vältränad, ambitiös och med en snabbhet som få andra spelare på Åland kan mäta sig med har han lett sitt lag i herrserien till en fin placering. En vass målskytt och grovjobbare i ett.

Årets damspelare: Emma Öfverström, VÅSC
Motivering: Ett föredöme och en ledargestalt i VÅSC. Glänser både på planen och vid sidan av med sitt engagemang.

Årets herrjunior: Isak "Strömma" Söderholm, IF Fram/VÅSC
Motivering: Rapp i steget och en fin känsla för målet. Inga divalater och ställer gärna upp då det behövs. Ett stort hjärta för sin förening och för att allas rätt att delta.

Årets damjunior: Alva Lindén, VÅSC
Motivering: En tjej som visar stort intresse för att lära sig nya saker, är träningsvillig och vågar anta utmaningar. Hon är en bollvinnare på planen och kämpar alltid.

Årets seniordomare: David Holmberg
Motivering: Bra spelförståelse och god kommunikation på planen. Behöver inte brusa upp för att vinna respekt hos spelarna utan löser de flesta situationer genom att diskutera.

Årets juniordomare: Kevin Karlsson
Motivering: Tagit stora steg framåt under säsongen och utvecklats mycket. Har även fått debutera i herrserien.

Årets tränare/ledare: Thony Danielsson, Hammarlands IK
Motivering: Ett långlivat engagemang för sporten har gett denne person en djup förståelse för idrotten. Han kan vara engagerad och brinna då det behövs men kan dessutom ha ett empatisk och förstående då situationen kräver. Delar gärna med sig av sina kunskaper och kan ha ett helikopterperspektiv över vad som är bäst för alla.

Årets MVP: Markus Thörnroos, Brändö IK
Motivering: Med en ledarförmåga och förmåga att gå i bräschen leder han sitt lag framåt. Utvecklingskurvan på laget och spelaren har pekat spikrakt uppåt. Med ett poängsnitt på 1,25 har han varit sitt lags bäste poängplockare. Han bär sin kaptensbindel med stolthet.

Året lag/förening: Jomala IK
Motivering: Med omåttlig glädje och vilja har detta lag visat att vinna inte är det som är viktigast alla gånger, utan att få göra något tillsammans kan vara minst lika viktigt! Grabbarna, med Oskar i spetsen, har startat upp en helt ny sektion med juniorlag inom sin förening vilket ÅIBF är oerhört nöjda över.

Årets eldsjäl: Tomas "Totto" Husell, Brändö IK
Motivering: Osjälviskt ger han av både sin tid och sitt engagemang. Han hämtar, skjutsar, ser till att barnen får mat, får spela innebandy och att de kommer hem igen. Hela vägen ut till yttersta skärgården. När han åkt ut till Brändö hinner han knappt bara vända innan det är dags för honom själv att åka in och spela varje onsdagskväll!

Årets specialpris: Sofia Jansson & Lotta Lindman- Johansson, VÅSC
Motivering: Det jobb som mottagarna av Årets specialpris har lagt ner för sin förening är något så enormt stort. De praktiskt taget drev runt föreningen på egen hand och såg till att klubben överlevde en tuff period. Nu har de tillsammans med en ny styrelse sett till att föreningen VÅSC har växt till det största den någonsin har varit. Tack för att ni gör det möjligt för att andra ska kunna spela innebandy! Tack för er insats i bakgrunden, den är ovärderlig!