Damserien tillbaka till nästa säsong

Till kommande säsong kommer ÅIBF glädjande nog återigen att starta en serie för damer! Arbetet för att få detta till stånd har pågått under vintern och vi har redan nu fyra lag klara som är beredda på att spela och vi hoppas att något till ska kunna ansluta.

Varje lag har en eller två ansvarspersoner som sköter kommunikationen mellan lagen och förbundet. Det är även dessa personer som styr upp lagen och ansvarar för deras interna kommunikation. De fyra lagen har eller kommer att ansluta sig till olika föreningar. De olika föreningar som finns representerade i nuläget är (ansvarspersonerna inom parentes):
IF Fram (Alexandra Forselius)
Jomala IK (Fanny Eriksson)
Lemlands IF (Julia Thörnroos/Emelie Christenbrunn)
VÅSC (Cajsa Kronström/Fanny Henriksson)

Tanken med serien är att vi ska lägga det på en sådan nivå att så många som möjligt ska känna att de kan delta.  Under säsongen så kommer det att spelas match ungefär en gång i månaden.  Detta för att så många som möjligt ska känna att de ska hinna med och att det inte ska bli alltför tidskrävande för deltagarna. Vid händelse av fyra eller fem lag så blir det dubbelmöten och således 6 eller 8 matcher i en grundserie följt av ett slutspel från semifinal till bronsmatch/final.  (Totalt  8-10 matcher)  Om det blir sex lag eller fler så blir det en enkel serie och följt av ett slutspel. (Totalt 6 -8 matcher vid sex lag, 7-9 matcher vid sju lag). Matcherna kommer spelas över 3x15 minuter med rullande tid, fem utespelare plus målvakt och fullstor plan, precis som i herrserien.

Tanken är att det ska bli en motionsserie med där vi vill ha en låg tröskel, där alla som vill ska känna att de kan vara med oberoende av innebandykunnande. Vi strävar efter att alla som vill vara med ska få vara med oavsett om man från tidigare har något lag eller ej. Från ÅIBF:s sida så hjälper vi givetvis till att hitta ett passligt lag om man inte har något men vill vara med och spela eller så skapar ett nytt lag om det är tillräckligt många som är intresserade av att spela men som inte har något lag klart.

Det ska vara överkomligt ekonomiskt att delta för individen. Lite beroende på hur många lag det blir och även på hur många spelare man är i laget så räknar vi på en kostnad mellan 70 - 90  €/person för de administrativa kostnaderna, för hallhyror, domararvoden samt  licenser. Ännu lite billigare om det är spelare med B-licenser (dvs spelare under 18 år). Utöver det tillkommer eventuellt kostnader för spelardräkter, material och hyror för eventuella träningstider. Lag som engagerar sig i återväxten av inom daminnebandyn kommer även att kunna få subventioner på sina kostnader från ÅIBF.

Serien kommer dra igång i oktober och spelas på i huvudsak på onsdagar parallellt med herrarnas omgångar. Preliminärt startdatum för första omgången är den 2 oktober.

Är du intresserad av att spela så meddela detta gärna till ÅIBF via denna länk. På detta sätt får vi en klarare bild av vilket intresse som finns och att vi dessutom kan hjälpa de som vill spela att hitta ett lag. Via denna länk kan hela lag anmäla sig, man kan anmäla intresse att vara ansvarsperson för ett lag och man kan anmäla sig som enskild spelare som för tillfället är klubblös.