Första speltillfället för juniorer som går i 1-3:an

Söndagen den 31:a oktober kommer vi för första gången att arrangera ett speltillfälle för de barn som går i första till tredje klass och vill testa på att spela innebandymatcher. Det vill säga de barn som är födda 2012 till 2014. Detta är det första av fyra tillfällen som kommer hållas under säsongen. De övriga tillfällena arrangeras söndagen den 12 december, söndagen den 30 januari och slutligen söndagen den 6 mars.

Spelformen kommer att vara 3+1, dvs 3 utespelare och 1 målvakt. Matcherna kommer att vara 2x10 minuter eller 3x10 minuter lite beroende på hur många lag det blir men tanken är att alla lag ska få åtminstone 1 timme total speltid under dagen.
Man behöver alltså inte ha mer än fyra barn för att kunna delta. (Får man inte ihop fyra men har barn som är sugna på att vara med iaf så hör av er till ÅIBF så ordnar vi så att barnen får vara med i något annat lag).

Vi rekommenderar att ej vara över 6-7 barn per lag utan då kan man istället börja fundera på om det är en bättre idé att anmäla två lag eller fler om det är möjligt.

Följande kan ses som en rekomendation:
4-8 barn - 1 lag
8-14 barn - 2 lag (eventuellt 3 lag vid 13-14 barn)
15-21 barn - 3 lag
22-28 barn - 4 lag
29-35 barn - 5 lag

Det är också vikitgt att poängtera att det ej behövs några förkunskaper. Man behöver alltså inte träna innebandy i någon grupp för att vara med utan man kan testa på för första gången. Klubbor och innebandyglasövon (som ska användas av alla spelare) finns att låna från ÅIBF. Ingen numrering krävs heller på matchtröjorna utan enbart tröjor med samma färger krävs. Det går även bra att använda västar. Man binder heller inte heller upp sig på att vara med vid de andre tillfällena som kommer var under säsongen. Kommer lag från skärdgårdskommunerna med så försöker vi anpassa spelschemat så att det passar färjtidtabellerna. Alla som vill testa på är välkomna!

DET ÄR HELT KOSTNADSFRITT ATT DELTA OAVSETT ANTAL BARN OCH ANTAL LAG!

Anmälan till det första speltillfället ska vara gjord senast fredag den 22 oktober.
(anmälan till övriga tillfällen sker i anslutning till dessa)

Anmälan gör här