Gällande den avslutande delen av säsongen 20/21

ÅIBF:s styrelse sammanträdde igår tisdagen den 4 maj. Frågan hur man ska avsluta säsongen i våra seniorserier behandlades och styrelsen beslutade efter diskussion att nu sätta punkt för säsongen och inte återuppta ytterligare spel. Detta innebär att det tyvärr inte kommer koras några åländska mästare säsongen 20/21 heller.

Styrelsen diskuterade modifierade slutspel för att avsluta säsongen. Men då restriktionerna fortfarande den 4 maj inte tillät mer än 10 personer inomhus för hobbyverksamhet såg man det som orealistiskt att vi i så god tid innan den 31 maj har kommit upp i 50 personer inomhus för hobbyverksamhet (vilket är det som krävs). Om utvecklingen för lättnaderna i restriktionerna skulle följa samma mönster som tidigare så skulle tidigaste möjliga datum för att kunna spela vara den 24 maj. För detta finns dock heller inga som helst garantier och skulle kunna ses en optimistisk gissning gällande utvecklingen.

På damsidan återstod sex grundseriematcher samt fyra slutspelsmatcher och även med ett modifierat slutspel så skulle det ha inneburit väldigt mycket matcher för lagen, på oerhört kort tid, om restriktionerna mot förmodan skulle lättas framöver.

På herrsidan så återstod en grundserieomgång samt slutspel. Även om man skulle kortat ner det slutspelet till bara en match per omgång och avgjort det hela i någon form av cupspel så skulle det inneburit en oerhört hög belastning på spelarna och skaderisken hade dessutom varit väldigt hög eftersom serien legat på is sedan den 19 februari. Därtill hade flera lag ställt sig tveksamma till spel vilket sammantaget bidrog till inhibera resterande del av säsongen.

Sammanfattningsvis: På grund utav att de sportsliga förutsättningarna inte är blir bra med kraftigt modifierade slutspel under tidspress och att framtiden är högst oviss så beslutade styrelsen att ej återuppta spel utan istället avsluta säsongen.
De domarvoden och planhyror som lagen/föreningarna betalt in till förbundet och som ej nyttjats för återstoden av grundserien kommer att betalas tillbaka till lagen/föreningarna snarast möjligt.