IF Fram Vit drar sig ur herrserien

IF Fram har i dagarna meddelat att man drar ur ett av sina lag i den åländska herrserien. IF Fram har valt att dra ur laget IF Fram Vit och detta gör att alla IF Fram Vits matcher stryks ur serien, både spelade och ospelade. Statistiken från de spela matcherna har strukits och tabellen och poängligan har räknats om.

IF Fram Vits spelare flyttas nu även över till IF Fram Svart, som på samma gång kommer att byta namn och i fortsättningen bara heta IF Fram.

Spelschemat de återstående omgångarna i grundserien har justerats så att IF Fram Vits ”matcher” har flyttats till 20.45-tiden på Baltic 2 och andra matcher har flyttats in på deras platser i spelschemat för att undvika hål i spelschemat. Spelschemat finns uppdaterat på innebandy.ax.

Detta innebär även att det i fortsättningen kommer att vara 11 lag i serien och därför kommer slutspelet påverkas en aning. 5:an, som skulle mött 12:an i åttondelsfinal, är nu klara direkt för kvartsfinal mot 4:a i serien. Placeringsserien för de lag som blir utslagna i åttondelsfinalen kommer nu istället att bestå av tre lag. Detta gör att vi istället kommer spela placeringsserien om plats 9-11 som en dubbelserie, istället för en enkel serie och att lagen nu kommer att spela fyra matcher i placeringsserien istället för de från början tänkta tre. Den serien kommer att fortgå med en match i veckan fram till och med den till den omgång då semifinal match 3 som spelas den 21/3.

Vid ytterligare frågor angående ärendet, kontakta ÅIBF:s verksamhetsledare David Eriksson.