Klart: Åländska serien för damer blir av!

Det är med mycket glädje som vi kan meddela att Åländska serien inte bara blir av, utan att den också kommer att spelas med fem lag likt föregående säsong! Några eldsjälar har de senaste veckorna jobbat hårt för att få ihop spelare till sina trupper för att vi ska kunna ha en serie med lite fler lag än de två som var anmälda från första början. Och det har lyckats!

Anmälda lag är:
IBK Hammarland
IF Fram
Jomala IK
Lemlands IF
Stolpe Ut IBK

Serien ser i stort ut som förra säsongen med den skillnad att tjejerna som förra säsongen spelade under VÅSC nu istället kommer att spela i Stolpe Ut istället.

Redan nu nästa vecka på onsdag så drar serien igång, med mötet mellan IBK Hammarland och Jomala IK. Serien spelas med dubbelmöten. För det mesta spelas det en match per vecka i serien förutom vid några tillfällen då det blir två matcher för att få in hela spelschemat före finaldagen. Detta innebär ett relativt luftigt spelschema precis som damerna har önskat. Spelschemat i sin helhet hittar man HÄR.

Efter att grundserien är slutspelad så går de fyra främsta lagen till slutspel. Där möts 1:an och 4:an samt 2:an och 3:an i semifinal. Vinnarna i dessa två möten går till final som spelas på den stora Finaldagen den 19:e mars. Samma dag möts även förlorarna i semifinalerna i en bronsmatch.

Totalt innebär detta att det blir 10 matcher för de fyra lag som tar sig till slutspel medan de lag som kommer femma i grundserien kommer att spela 8 matcher under säsongen.