Nytt spelschema dröjer

I och med situationen som råder på Åland så kommer vi från ÅIBF:s sida att avvakta med att göra om spelschemat för resterande del av säsongen. Än så länge är läget mycket ovisst om när vi kan sätta igång och därav så riskerar vi att få göra om schemat flera gånger ytterligare innan vi vet att vi verkligen kan sätta igång serierna igen.

Det lagen kan räkna med är att så snart som det ges möjliget så drar serierna igång senast veckan efter. Första möjliga tillfälle som det eventuellt kan bli tal om spel är den 17 mars (även om vi är fullt medvetna om att det kanske inte blir så och kanske känns lite osannolikt med nuvarande läge). Vi får avvakta och se närmare hur det utvecklar sig och vi kan återuppta seriespelet. Vi följer med läget och underrättar lagen när serierna startas upp igen.

Det återstår cirka sex veckor av seriespel för att kunna genomföra säsongen, vilket är något som vi verkligen hoppas att vi ska kunna göra. Dessa veckor kan eventuellt komprimeras lite om det är så att siutuationen så kräver. ÅIBF styrelse har beslutat att seriena ska vara färdigspelade till den 31 maj och om så inte är fallet så kommer tyvärr inga åländska mästare att koras denna säsong. Detta betyder att för att kunna genomföra säsongen i normal takt så behöver vi komma igång med spel senast någon gång i mitten av april. Nu är det bara att avvakta situationen och hur den utveklas framöver. Tills dess - ta hand om er och gör vad ni kan för att håll er och andra friska!