Ordförande har ordet

Hej innebandyvänner!

Nu är en ny innebandysäsong igång och förutsättningarna ser goda ut för att vi äntligen skall kunna genomföra ett helt seriespel i efterdyningarna av pandemin.

Glädjande att vi har så pass många lag anmälda i våra olika serier där det verkar som att både damerna och juniorerna är på gång och sugna på spel. Detta är något vi från ÅIBF:s sida jobbat mycket med och vi är väldigt glada över att kunna arrangera en bra damserie med slagkraftiga lag samt en blomstrande ungdomsserie med många nya hungriga innebandyspelare. Stort tack till alla föreningar, eldsjälar och aktiva som gör detta möjligt. I herrserien har vi även några nya lag som kommit in vilket är riktigt roligt, här vill jag nämna nykomlingarna FC Åland som ett bra exempel på att man även kan spela innebandy på vintrarna trots att ambitioner och huvudfokus finns på fotbollsplanen under största delen av året.

När vi går in i seriespelet så är det förstås väldigt viktigt att vi gör det på rätt sätt och med rätt attityd. Detta betyder att vi respekterar alla inom vår verksamhet, såsom med- och motspelare, domare, ledare, frivilliga, media och publik. Vi uppträder på ett respektfullt sätt, vårdar vårt språk samt tillämpar fair play. Jag tror att alla i grunden spelar innebandy för att det är kul och det blir mycket roligare om vi alla hjälps åt, både på och utanför planen, för att få ha så roligt som möjligt.

Jag vill så här på förhand även ge ett tack till våra aktiva domare som jobbar på och ställer upp när det är dags för match. Utan er skulle det inte gå och ni förtjänar all heder och respekt i ert arbete.

Nu kör vi på och håller tummarna för att säsongen kan genomföras så som planerat. Lycka till alla och hoppas att det blir precis så roligt som ni vill att det skall vara med innebandy.

Kim Berglund

Ordf. Ålands Innebandyförbund r.f.