Restriktionerna förlängs januari ut

Idag meddelade Ålands landskapsregering att restriktionerna gällande offentliga evenemang förlängs fram till den 1.2.2021. Den 20-personers gräns som finns i dessa restriktioner gör det omöjligtatt genomföra vidare seriespel för seniorer fram tills dess.

Som en första åtgärd har därav seriespelet förskjutits två veckor framåt. Det innebär till exempel att de matcher som skulle spelats onsdagen den 20.1 flyttas fram till den 3.2 istället, osv. Övriga inplanerade matcher under säsongen följer samma mönster och har flyttats fram två veckor. Nytt preliminärt datum för finaldagen blir således den 3:e april (istället för den 20:e mars som initialt planerats). Om restriktionerna släpper till månadsskiftet och återgår till 50 personersgränsen som var före de nya hårdare restriktionerna trädde i kraft, kan serisspelet förhoppningsvis fortlöpa likt under hösten. Det vill säga uppdelade omgångar och spel både onsdagar och fredag. Förhoppningsvis kan vi dra igång igen den 3/2 om restriktionerna tillåter. Vi får avvakta och se och hoppas men det är det som vi planerar inför i detta skede.

Spelschema har uppdaterats på hemsidan och de nya speldatumen är de som gäller om seriespelet kan starta upp igen i början av februari.

Vad som händer med Åländska cupen som flyttades från den 2/1 och istället planerades till det preliminära datumet den 3/4 (då nu finaldagen preliminärt kommer spelas) kommer ÅIBF:s styrelse att behandla på kommande möte.

Juniormgångarna kommer i detta läget inte att flyttas utan omgången som ligger planerad den 23/1 kan genomföras då retriktionerna inte gäller verksamheter för barn. Däremot så kommer anpassningar att göras på spelordningen och matchtiderna likt de senaste juniorserieomgångarna. Övriga datum ligger också kvar som tidigare meddelats tills vidare om inget annat meddelas.