Sammanfattning av årets pristagare

Under finaldagen i lördags så delades nio priser med följande motiveringar:
 

Årets herrspelare: Fredrik Engström
Med ett ruggigt skott, en enorm kyla och en näsa för målchanser så har denna spelare under säsongen utmärkt sig en målskytt av rang! Både i Uppland och på Åland har han dominerat i skytteligorna och har under säsongen satt nytt både poängrekord och målrekord av en spelare under en och samma säsong i den åländska serien.

Årets damspelare: Sarah Holmberg
Har under säsongen varit en ledande spelare både i den lokala serien samt för sitt lag i Uppland. En spelare som efter några års frånvaro från sporten kommit tillbaka och levererat mängder av poäng på planen. Har dessutom bidragit med att få med sig fler spelare att hitta tillbaka till innebandyn. Bidrar både med poäng och engagemang för sporten!

Årets herrjunior: Felix Holmberg
Har under säsongen haft en imponerande utvecklingskurva där han tagit plats i ett topplag i den lokala seniorserien samt även klivit in i division 5 Uppland utan större svårigheter. Från sin backplats visar han prov på ett stort lugn och ett bra spelsinne som kan leda honom långt i framtiden.

Årets lag: Jomala IK P09-10
Glöden, viljan och talangen hos detta gäng går inte att ta miste på! De här grabbarna älskar innebandy och det var länge sedan vi på Åland fick fram en grupp likt denna. De visade under Scorpions Cup i höstas att de inte bara kan mäta sig med jämnåriga lag på svenska sidan, utan de visar att de kan slå dem då de vann hela turneringen utan en enda förlust! Halva laget spelar dessutom som underåriga i K6-7 serien och gör det mycket förtjänstfullt. Innebandyframtiden är ljus!

Årets ledare: Magnus Ljungars
För andra året i följd tilldelas priset en ledare som visar ett enormt engagemang för juniorinnebandyn på Åland. Har guidat fram enormt duktiga spelare och står dessutom för en mycket bra värdegrund där alla ska få vara med, där alla är välkomna till verksamheten och där samarbete är viktigt.  

Årets domare: Anthon Grönqvist
En domarkomet som lyst klart under säsongens gång. Tar seriöst på sitt domaruppdrag och ger ett engagerat intryck. Han har en bra förståelse av hur viktig dialogen är med spelarna och ledarna. Har gynnats av sina erfarenheter som spelare och har under åren fått en mycket bra förståelse och blick för spelet.

Årets bortaålänning: Malte Holmes
Har under säsongen tagit enorma kliv och visat att hans seriösa satsning nu börjar ge frukt. Har dessutom fått börja känna på spel bland seniorer där han gjort riktigt fint ifrån sig i division 3 Uppland och även fått träna med SSL-laget Hagunda under flertalet tillfällen under säsongen. Utöver det har säsongen inneburit spel i Juniorallsvenskan och kröntes nyligen med ett DM-guld där han stod för det första målet i finalen.

Årets specialpris: FBC Åland
Ett enormt arbete har under det senaste året gjort att vi idag på Åland har en förening där alla som vill spela innebandy utanför Åland nu kan samlas under gemensam flagg. Helt utan ekonomiska bidrag från landskapet har man lyckats bygga upp en förening med tre lag som förtjänstfullt deltar i det Uppländska seriespelet. Ambitionen från föreningen är stor och ligger även i linje med de verksamhetsmål som ÅIBF tagit fram gällande en röd tråd för den åländska innebandyn och stabila föreningar.

Årets eldsjäl: Jan Tuominen
Denna eldsjäl har under många årtionden gjort oerhört mycket för åländsk innebandy. Han har haft nästan alla olika roller man kan tänkas inom den och gett oerhört mycket av sin tid och delat med sig av sin kunskap. Idag har han flyttat från Åland och spenderar i stort sett all sin lediga tid uppländska hallar som tränare eller domare. Dock engagerar han sig fortsatt i den åländska innebandyn, som sportchef för FBC Åland, för att hjälpa till att bygga upp den åländska innebandyn och nya föreningens verksamhet.