Serieanmälan för säsongen 2019-20

Efter en skön sommar så börjar det nu bli dags att återigen plocka upp innebandyklubban och köra igång både träningar och matchspel! Så nu öppnar vi serieanmälan för kommande säsong och den är öppen fram till måndag den 16/9 kl 12:00. Men man behöver givetvis inte vänta till sista minut för att anmäla sig.

Den 18/9 är det sedan obligatorisk serieträff för alla anmälda lag. Där bestämmer vi hur serierna ska spelas. Det kommer att ligga direkt i anslutning til ÅIBF:s höstmöt som hålls 18:30 samma dag i Baltichallen.

Vi rekommenderar er att läsa igenom tävlingsbestämmelserna som TK har gått igenom och uppdaterat en aning inför säsongen. Det kan vara bra för att hålla koll på de ändrignar som har skett. Det finns en variant där ändringarna är markerade och det finns en uppdaterat variant där tävlingsbestämmelserna är uppdaterade i sin enkelhet utan markeringar.

För er som funderar på att bilda ett nytt lag och anmäla er så finns det nu också en Guide för nya lag. Den är riktad främst mot seniorer. Juniorlag som tänkt starta upp och behöver hjälp eller har frågor får gärna vända sig till ÅIBF.s verksamhetsledare så hjälper han er.

Förhoppnigsvis får vi även in lite fler lag från mindre skolor till de yngre juniorklasserna denna säsong. Sedan förra säsongen behövs det enbart 4 spelare för att var med i de allra yngsta klasserna. Det kan ju vara skönt med en eller ett par avbytare men det är möjligt att var med med enbart så få spelare vilket borde öppna upp för de flesta att delta. Och får man inte ihop ett lag själva så kan man alltid göra ett kombinationslag med någon annan skola eller förening som har några få de också. Huvudsaken är att alla som vill ska få vara med och spela! Hör av er till förbundet om intresset finns men ni behöver hjälp med hitta några spelare till för att få ihop ett lag så löser vi det!

Preliminär seriestart för seniorerna är den 2 oktober. Preliminär seriestart för juniorer är den 13:e oktober.

PS. När ni köper in nya matchställ så rekommenderar vi att lagen i att försöka använda en tröjfärg som inget annat lag i serien har. Förra säsongen hade vi 5 av 11 lag i seniorserien för herrar som hade svarta tröjor vilket inte blev speciellt lyckat. Är ni osäkra på vad de andra lagen har för färger kan ni alltid höra av er til förbundet och fråga vad en lämplig färg vore, för att inte ha samma som något annat lag, om ni skaffar nya matchställ.

Här hittar ni anmälningslänken.