Serienamälan för säsongen 2020-21

Hösten närmar sig och det är återigen dags att dra igång de lokal seriespelet i innebandy. Förra säsongen avbröts abrupt på grund av en pandemi. Läget är nu något bättre men långt i från säkert ännu men vi hoppas i alla falla att säsongen ska gå att genomföra. Vi kommer dock behöva ha i åtanke att vi behöver vidta försiktighet under säsongen som kommer för försäkra oss om att vi gör vårt för att säsongen ska kunna genomföras på ett tryggt sätt.

Dessa förhållningsregler önskar vi att alla lag lever upp till:
- Viktiggast av allt! Aktiva, ledare och funktionärer ska stanna hemma om de känner minsta symtom eller på annat sätt inte känner sig helt friska.
- Sprita händerna när du kommer till hallen. Varje lag bör dessutom ombesörja att de ha handsprit tillgänglig till sitt lag. ÅIBF ombesörjer att det finns handsprit till funktionärer och domare vid sekretariaten.
- Ombyte före och efter sker om möjligt hemma. Det samma gäller dusch efter matcherna.
- Före match så hälsar lagkaptener och domare enbart med armbågstouch.
- Efter match så sker ingen traditionell handslagsprocedur där lagen tackar varandra
- Undvik att blanda lag i samma omklädningsrum i den mån det är möjligt.
- Undvik trängsel vid planerna när andra lag spelar sina matcher. Om möjligt, håll er i omklädningsrummen till planen är ledig.

- Var noga med att ha egen vattenflaska och drick inte ur någon annans flaska!
 

Serieanmälan är öppen till och med den 15:e september. I samband med höstmötet den 23:e september är det en obligatorisk serieträff för alla anmälda lag (gäller både senior som juniorserier). Där bestämmer vi hur serierna ska spelas. Det kommer att ligga direkt i anslutning til ÅIBF:s höstmöte som hålls 18:30 samma dag i Baltichallen.

Har man frågor gälande seriespelet så går det bra att vända sig till verksamhetsledaren på mail eller via telefon.

Gällande avgifterna så har ÅIBF:s styrelse besluta att höja anmälningsavgifterna för herrserien till 350 € (höjning från 275 €) och för damserien till 175 € (höjning från 150 €). Detta baserade sig på de tillkomna avgifterna för kilometerersättningar till domarna. Därtill beslutade man att avskaffa straffavgifterna för de föreningar som inte har två aktiva domare i föreningen. Kravet att ha aktiva domare i föreningen kommer finnas kvar men ingen straffavgift kommer uppbäras för de som inte har domare. I övrigt behålls samma avgifter som säsongen 19/20.

Preliminär seriestart för seniorerna är den 30:e september. Preliminär seriestart för juniorer är den 10:e oktober.

PS. När ni köper in nya matchställ så rekommenderar vi att lagen i att försöka använda en tröjfärg som inget annat lag i serien har.  Är ni osäkra på vad de andra lagen har för färger kan ni alltid höra av er til förbundet och fråga vad en lämplig färg vore, för att inte ha samma som något annat lag, om ni skaffar nya matchställ.

Här hittar ni anmälningslänken.