Seriespelet pausas på nytt

På grund utav den ökade smittspridningnen i samhället av Covid-19 och de restriktioner som meddelades från landskapsläkare Knut Lönnroth på lördagens extrainsatta presskonferens så pausas nu återigen igen ÅIBF:s seriespel. Då det nu även är en smitta som är utbredd bland barn och unga så har man även ändrat restriktionerna så att de även gäller dessa grupper. Det betyder att den juniorserieomgång som skulle spelats den 6:e mars återigen flyttas fram. I de första rapporterna så talas det om att restriktionerna är gällande fram till den 11:e mars men troligtvis kommer det mer info på måndagens ordinarie presskonferens. Det innebär att ÅIBF:s seeriespel pausas till åtminstone 11/3 i enlighet med de rådande rekomendationerna.

ÅIBF:s verksamhetsledare är sjukskriven till och med måndag kommande vecka. Nytt spelschema kommer att arbetas fram efter det och skickas ut till lagen och kommuniceras ut när det är klart.

Det som är klart i och med detta är att finaldagen, som låg planerad den 3:e april, nu kommer att flyttas framåt. Förhoppningsvis kan vi efter ett litet uppehåll återuppta serierna och spela klart dem före den 31 maj som ÅIBF:s styrelse satt som ett sista datum för att färdigspela året seriespel och utse åländska mästare för denna säsong.