Snart dags för slutspel i herrserien

Det börjar närma sig slutspelstider för herrserien och då kan det också vara passande att uppdatera och klargöra lite mer detaljer om vad som kommer hända framöver.

Slutspelet inleds med 3 åttondelsfinalserier (skulle varit 4 men i och med att Fram drog ur ett av sina lag kommer det lag som placerar sig på 5:e plats gå direkt till kvartsfinal). I åttondelsfinalerna möter 6:an 11:an, 7:an möter 10:an och 8:an möter 9:an. Serien spelas i bäst av tre matcher där första matchen spelas den onsdagen 24:e januari, den andra matchen onsdagen den 31:a och en eventuell tredje match spelas fredagen den 2:a februari.

Förlorarna i åttondelsfinalerna placeras sedan in i en placeringsserie där de spelar om platserna 9-11. Lagen möter varandra två gånger vardera och det spelas en match i veckan i denna serie fram till och med den 21/3.

Vinnarna i åttondelsfinalerna samt lag 5 möter lag 1-4 i en kvartsfinalserie i bäst av tre matcher. Lag 5 möter lag 4 i kvart4, vinnarna mellan lag 6 och lag 11 möter lag 3 i kvart3, vinnarna mellan lag 7 och 10 möter lag 2 i kvart2 och vinnarna mellan lag 8 och 9 möter lag 1 i kvart1. Kvartsfinalerna inleds den 7:e februari. Den andra kvarten spelas 14/2 och en eventuell tredje match spelas den 28/2 (sportlovsvecka den 21/2). Den 28/2 finns det även möjlighet för de lag som vill och är klara med sina matchserier eller lediga att spela en träningsmatch om man vill det. I så fall ska detta meddelas förbundet senast den 16:e februari för att ge tid att fixa halltid och domare.

Förlorarna i kvartsfinalerna spelar en placeringsserie om platserna 5-8 de följande tre speltillfällena (d.v.s. 7/3, 14/3 samt 21/3). Serien avgörs som en enkelserie där alla lagen möter alla.

Vinnarna i kvartsfinalerna går till en semifinalserie (3 matcher som spelas 7/3, 14/3 samt eventuellt 21/3) där vinnaren av kvart4 möter vinnaren i kvart1 samt vinnaren av kvart3 möter vinnaren i kvart2.

Lördagen den 24/3 spelas finaldagen och där kommer det spelas både bronsmatch mellan förlorarna i semin samt givetvis final mellan vinnarna i semifinalerna.