29 augusti 2022

Serieanmälan öppen

Nu har det äntligen blivit dags för serieanmälan och att börja se fram emot till säsongen 22/23!

Som det informerades om på vårmötet så kommer det till denna säsong att ske en del prisjusteringar från föregående säsong, vilket kan vara bra att känna till då ni anmäler er. Detta grundar sig i att verksamhetsmedlen från Ålands idrott har minskat och att verksamheten till större del måste finansiera sig själv för att gå runt. Från ÅIBF:s sida ser vi gärna att lagen som deltar i seriespelet är registrerade föreningar då det underlättar för ÅIBF:s ekonomiska situation och i förlängningen även föreningarnas. Det är dock ännu inte krav på detta. Att vara en registrerad förening gör det även möjligt för er föreningar att söka ekonomiskt stöd för er verksamhet. Hör av er till förbundet om ni vill ha hjälp eller vägledning att endera ansluta er till en existerande förening alternativt starta upp en ny förening eller funderar på att starta ett nytt lag.

Läs mer om vilka avgifter som gäller för säsongen 22/23

Tävlingsbestämmelser

Serieanmälan stänger tisdagen den 13 september.

I samband med höstmötet den 21 september så hålls i vanlig ordning en obligatorisk serieträff för alla deltagande seniorlag. Preliminär seriestart för seniorer är den 28 september. Till denna säsong så har ÅIBF:s styrelse även beslutat att övergångarna är gratis fram till höstmötet. De skall dock genomföras som vanligt och undertecknas av både den gamla och nya föreningen samt spelaren. Efter höstmötet tas en övergångsavgift på 30 € per övergång.

Preliminär seriestart för juniorserierna är den 9:e oktober.

Likt förra året kommer det att arrangeras kostnadsfria speltillfällen för ÅK 1-3 där man anmäler sig till varje specifikt tillfälle. Mer info om detta kommer senare.

Vi anmäler oss till seriespel för
Genom att skicka in uppgifterna så godkänner du även att Ålands innebandyförbund får lagra de uppgifter du har lämnat. Uppgifterna kommer inte att lämnas ut till tredje part och de raderas efter två år.