Turneringar

Åland har en lång tradition av att arrangera turneringar och cuper. Att resa hit är förmånligt och går väldigt smidigt vilket har bidragit till att Åland är ett mycket populärt resmål för gästande lag. Dessutom är förutsättningarna att spela innebandy på Åland mycket goda där vi bland annat har sex fullstora innebandyplaner i fem olika hallar.

Som arrangör av en turnering eller cup på Åland så krävs att föreningen sanktionerar denna hos Ålands innebandyförbund.

Läs mer sanktionerna och om de olika turneringar och cuper som arrangeras på Åland här nedan.
 

Sanktioner

ÅIBF:s styrelse har beslutat att införa sanktionsavgifter från och med den 1.1.2023. Sanktionsavgiften är en fast kostnad bunden till antalet deltagande lag. Följande avgifter gäller:
-40 € för utomåländska lag
-20 € för åländska lag

Denna kostnad läggs på anmälningsavgiften till turneringen som en administrativ avgift. Merkostnaden läggs på deltagande lag.

Det man som arrangerande förening får tillgång till genom att subventionera en turnering är:

- Domare – ÅIBF står idag för domarnas utbildning och utrustning. Utrustning med förbundets logga och/eller namn på skall ej användas i icke godkända sammanhang.

- Hjälp vid handläggning av disciplinärenden som eventuellt kan uppkomma under turneringen.

- Säkerställa att inga intressekonflikter eller krockar sker

- Stöttning från ÅIBF – detta kan ske både inför och eventuellt också under evenemanget där verksamhetsledaren kan hjälpa till i mån av möjlighet.

Längst ner på denna sida ansöker du om turneringssanktion.

Åländska cupen

Åländska cupen spelas traditionellt lördagen mellan julafton och nyår förutsatt att den i så fall inte infaller på juldagen eller jul annandagen. I dessa fall spelas den på trettondagen.

Till åländska cupen är lag med lag med åländsk anknytning välkomna. De vanliga lagtillhörigheterna som finns vid seriespelet gäller inte utan spelarna är fria att spela med vilket lag de vill vilket öppnar för återförening av gamla lag och spel med hemvändande kompisar som gästar Åland över jul och nyår.

Tournament of Åland

Tournament of Åland är en turnering med mycket lång tradition. Den första upplagan spelades redan 1990. Turneringen har haft lite olika skepnader under åren men sedan 2018 så har turneringen arrangerats för enbart registrerade föreningar och lag som deltar i det ordinarie seriespelet.

Läs mer om turneringen här.

Åland Floorball Cup

Juniorturneringen Åland Floorball Cup arrangerades för första gången våren 2021 av IF Fram och IFFK.
Mer om Ålands Floorball Cup hittas här.

Företagscupen

Företagscupen arrangeras årligen av IF Fram. Företagscupen riktar sig till företag som drar ihop sina anställda för att spela en rolig turnering tillsammans.
Mer om Företagscupen hittas här.

Nordic Open

"Sjöfartscupen" som den också kallas, arrangeras vanligtvis av MEPA i Mariehamn varje vinter och riktar sig till sjömän. Båtarna ställer upp med egna lag och möter varandra i en fartfylld endagsturnering.

Läs mer om Nordic Open här.

Här ansöker du om turneringssanktion